Välkommen till Hästholmens Fiskeklubb (HFK).
Hästholmens Fiskeklubb är en ideell klubb som anordnar medlemsfisketräffar och fisketävlingar inom släpfiske med båt, spinnfiske m.m samt även andra aktiviteter.
Här kommer information ut om medlemsträffar, tävlingar, möten, nyheter mm.

28 mars 2016

Resultat Ystadträffen 2016


Vinnare av Ystadträffen 2016 blev Team Daiwa med kapten Fredrik Kvick från Vetlanda

Fredrik till vänster med sin Göteborgsgast till höger.
STORT GRATTIS!


Påskaftons kvällen avslutades tradition enligt på Restaurang La Cardinal i Ystad. Vi var 9 personer där på kvällen och åt den traditionsenliga planksteken och lite förrätt vitlöksbröd och Skagen macka. Även en och annan  pilsner slank ner, efter maten var det prisutdelning och plakett utdelning. Priserna var sponsrade av Fiskecenter i Jönköping och Palles fiske Shop.
Ystad Träffen dag 2
 Påskafton är som gjort för att fiska Lax i havet ,fyra båtar gav sig iväg vid 7 tiden mot sina bestämda fiskeplatser rakt ut från Ystad vind mellan 3-5 m/s under dagen solen tittade fram stundtals kom lite rapporter från Teamen under dagen,längre väster ut var det kraftig dimma mest hela dagen som jag hörde på VHF radion ,kom även lite rapporter från andra båtar som tog lite 10 + are ,väl i hamn blev det vägning av våran fisk Team Rödingen och Team Daivas
 Team Daiva lax vägde 10,04 kg och Team Rödingens lax vägde 7.34 kg
 vinnare av Dag två blev Team Daiwa från Vetlanda och Göteborg som även blev totalsegrare,Tvåa kom Team Rödingen trea Team Black Pearl .
 Daiwa 10.04 kg
 Rödingen 7.34 kg
 Black Pearl  4.4 kg
Totalt har det fångats blandat vild och odlad Lax under två dagars fiske ( 2 Team 3 dagar) ca.35 Laxar och med 4 över 10 kg med topp på 14-15 kg
Teamrapporter från dag 2:

Team Daiwa
Summering av 2 dagars fiske i Ystad.
13 lax som har tittat på båten. Under 2 dagar. Varav 2 utan fettfena 6 kg och  10 kg.
Största lax 11,5 kg ingen under 75 cm.

Team Black Pearl
Rapport Ystad från dag 3 och fram tills nu. Vi hade väl inget flyt igår. Tappade tre och en av dem tömde linan med ett rulltjut. Håcan fick kämpa länge innan den tyvärr släppte. Sedan returnerade vi en vildlax på ca 7-9 kg. På väg från fiskeplats  till Ystad Hamn fick vi köra i rejäl tjockdimma. Var obehagligt eftersom vi saknar radar. Nu har vi gjort i ordning stuga och bytet och är nöjda med våra dagar i Ystad. Joakim har pysslat o fejat med stugan. Ska bli skönt att komma hem till familj!

Team Rödingen
Ut på havet vid 7 tiden med en måttlig vind ca.5 m/s från sydväst ,åkte ut till det stället S.Måsen där vi fick fisk under tordagen, första nappet kom ca,11 tiden ett bomhugg ytan ,mötte Team Black Pearl som då fick ett hugg som senare visade sig släppa med lite trassel ?? vi vänder upp mot söder då kom det ett trippelhugg på riggarna ,som vi kunde drilla in till båten 2 st odlade och en vild ,ligger där och snurrar och får ytterligare ett hugg på ytan en lax på ca.6 -7 kg som behaga släppa vid håven ,plockar upp strax innan 17.00 och beger oss in till Ystad samkörde med Team Silver in ,sista 13 distansen var det kraftig dimma sikt ca,25 meter ,tur att man har både radar och AIS.

Team Silver

För oss var det en förgiftad dag på havet inget ville bita på ,mer en liten odlad på ca.2.5 kg som fick friheten åter, och ett bomhugg, men vi kommer igen,
Alla tyckte att det var en väldigt lyckad helg och träff som återkommer nästa år igen!