Välkommen till Hästholmens Fiskeklubb (HFK).
Hästholmens Fiskeklubb är en ideell klubb som anordnar medlemsfisketräffar och fisketävlingar inom släpfiske med båt, spinnfiske m.m samt även andra aktiviteter.
Här kommer information ut om medlemsträffar, tävlingar, möten, nyheter mm.

20 april 2014

Ystad träffen 2014 och nytt Årets Klubbrekord

Tre st team  kom ner under Ystad Träffen i Påsk helgen
Team Fridlund & Rödingen, Team Nordling och Team Silver Sweden.
Vädret såg från början riktigt fint ut sol och svaga vindar men som vi vet det så ändrar det sig fort. Men vi fiskade i alla fall två dagar, långfredagen som bjöd på härligt väder med svaga vindar.
Alla Teamen drillade fisk. Både godkända och vilda Laxar i storlek upp mot 11-12 kg.
Ingen vägde in fenklippt Lax denna dagen. Alla tyckte de var för små.
På fredagskvällen var vi bjudna till familjen Nordling då Yvonne hade lagat påskmat som vi åt på kvällen i deras lägenhet. Detta tackar vi särskilt för denna goda måltid. Alla mätta och nöjda.
Lördagen bjöd på fint väder men vindarna var inte på våran sida. No vindar upp mot 10 s/m men fiska det gjorde vi. Team Nordling vände när dom mötte sjön en bit ut och gav upp. Väl i hamn vid 16 tiden blev det invägning.
Vinnare av Ystad Träffen 2014 blev Team Silver Sweden med en fenklippt Lax 101 cm (väldigt välbyggd ) och 12.14 kg som även är nytt klubbårsbästa på Östersjölax.
Alla Teamen drillade mellan 10 - 16 Laxar på 2 dagars fiske var. Lördagskvällen gick vi på lokal och åt en god middag (dom flesta åt plankstek med en toast Skagen som förrätt )
Även Team Ljungman & Jansson var anmälda men fick lämna återbud på grund av sjukdom.
Vi hoppas på en upprepning av Ystadträffen nästa år. Kanske bättre att man läger den en vanlig helg då kanske flera är intresserade att följa med.
Kan tilläggs att Ystad gästhamn är en väldigt trevlig och en välskött hamn även nära till stadens centrum med många resturanger.
Grattis än en gång till Tomas och Ann i Team Silver från Motala.

Aktivetetskomiten
Peter o Johan
Team Fridlund & Rödingen

Årets 1:a näbbgädda