Välkommen till Hästholmens Fiskeklubb (HFK).
Hästholmens Fiskeklubb är en ideell klubb som anordnar medlemsfisketräffar och fisketävlingar inom släpfiske med båt, spinnfiske m.m samt även andra aktiviteter.
Här kommer information ut om medlemsträffar, tävlingar, möten, nyheter mm.

Årets Klubbrekord

Dessa klubbrekord kommer gälla över kalenderår från 1 Jan till sista Dec. Priserna till dessa art tävlingar kommer då att delas ut på årsmötet året efter. Bara personlig registrering av medlem.

OBS! För att anmäla en fisk som klubbrekord/årets klubbrekord måste medlemsavgiften vara betald senast dagen innan fångstillfället.

Klubbrekord i denna kategori kommer man kunna få i följande arter: Vätternröding, Vätternöring, Vätternlax och Östersjölax. Fiskarna ska vara släpfiskefångade eller landfiskefångade och Vätternrödingen och Vätternöringen får inte vara lekfärgad, vid fångst, under perioden 15 sep till 15 mars.


Regler för anmälan finns längst ner på denna sida.

Tidigare fiskar i årets klubbrekord kan ses i fliken Galleri och Klubbrekord.Vätternlax
Stoffe Karlsson fick den 28 mars 2020 denna lax. Den vägde 6,96kg och är hittills årets klubbrekord på Vätternlax. Laxen högg en löja på riggen.

Vätternröding


Håkan Lennartsson i Team Gormet fångade denna röding den 13 augusti 2020 utanför Olshammar. Fisken vägde 4650g och mätte 74cm på längden och 44cm i omkrets. Den klippte en apex på 84 fots djup. Den är numera klubbrekord på röding.


Vätternöring

Ett stort GRATTIS till Håkan Lennartsson i Team Gormet som på påskafton, den 11 april 2020 fick denna fina öring. Fisken hade en längd på 81cm och en omkrets på 48cm och vägde hela 7100g. Den högg en löja på riggen, 33 fot ner, utanför Medevi. Den är numer årets klubbrekord 2020, och även klubbens största öring genom tiderna.


Östersjölax

Ingen fisk inrapporterad än.
Hur du rapporterar in fisk:
Vägning måste ske på land. Vägning ska ske noggrant och vikten ska anges exakt (ingen avrundning). Godkänd våg krävs för att anmäla fisk. En lista över godkända vågar finns på:


Anmälningsförfarande för Vätternlax och Östersjölax, och även anmälningsförfarande för Vätternröding och Vätternöring under tiden på året mellan 15 sep till 15 mars:

Kort måste tas med fångstman och fisk (på samma bild) som trofébild för bloggen.Om man är ensam vid fångsten skall även ett kort tas med fisk och måttband på samma bild. 
Anmälan av fisk sker till någon i styrelsen senast 10 dagar efter fångsten. Vid oklarheter om fångsten beslutar styrelsen om godkännande.
Anmälningsförfarande för Vätternröding och Vätternöring under tiden på året mellan 15 sep till 15 mars:

Om det är en röding/öring som är tagen utanför en av våra anordnade släpfisketävlingar, men som vill anmälas som klubbrekord eller årets klubbrekord så måste det tas så mycket bilder på fisken (bilder även inne i munnen), att den kan bedömas som icke lekfärgad enligt gällande tävlingsregler. Alternativt att den visas upp för någon i styrelsen som bedömer den som icke lekfärgad.

Kortfattat bedöms rödingarna/öringarna i följande ordning, först utifrån blankheten (röd/gråheten). Om en fisk är blank så är den godkänd. Om det är oklart (gränsfall) så kollas grånaden i munnen, utputande anus, kraftigt skadade fenor och lekmärken (fläckar som är skadade).
Även kort måste tas med fångstman och fisk (på samma bild) som trofébild för bloggen.Om man är ensam vid fångsten skall även ett kort tas med fisk och måttband på samma bild. 
Anmälan av fisk sker till någon i styrelsen senast 10 dagar efter fångsten. Vid oklarheter om fångsten beslutar styrelsen om godkännande.